×

Gyldne trafik-løfter til LF

14.05.2018

Branchedirektør i erhvervsorganisationen DI vakler ikke en millimeter i troen på startskud for de store, lokale trafikanlæg, skriver Lolland-Falsters Folketidende

-Femern-byggeriet begynder i 2020. I 2022-2023 står den nye Storsrømsbro klar. Og meget snart bliver det også klart, at der vil blive investerert i rute 9. Både på Lollandsiden og på Langeland. Alle tre løfter vil jeg gerne garantere og stå inde for! Branchedirektør Michael Svane, erhvervsorganisationen DI, vakler ikke en millimeter i troen på startskuddene for de store infrastruktur-projekter her i landsdelen.

Han er i sit DI-job ansvarlig for netop trafik og infrastruktur, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

-Jeg garanterer. Og det er altså ikke bare håb. Når jeg er så sikker, skyldes det selvfølgelig, at jeg grundigt har undersøgt projekterne, forudsætningerne og de politiske holdninger. Femern-projektet har haft op-og nedture. Men med de seneste meldinger fra ministerpræsidenten i Schleswig-Holstein er jeg sikker på, at vi får en myndighedsgodkendelse i år og en byggestart i 2020, siger Michael Svane.

Han mener heller ikke, at debatten om de italienske entreprenører på den nye Storstrømsbro vil betyde yderligere forsinkelser.

-Og så er jeg sikker på, at der fra politisk hold er en oveordnet plan for rute 9 på vej. Der vil ske noget både på Lollands-og Langelandssiden. Så Lolland-Falster vil i de kommende år i høj grad blive tilgodeset, hvad angår infrastruktur, mener DI-direktøren.

Hans eneste -men også ganske bekymrende -forbehold gælder togtrafikken, skriver avisen. Løfterne om under en time mellem Nykøbing og København vakler.

-Det forudsætter jo, at der er materiel, konstaterer Michael Svane.