×

Tysk jernbaneudbygning forsinket

29.05.2018

Udbygningen af den tyske jernbane fra Lübeck til Puttgarden bliver ikke som hidtil forventet færdig med udgangen af 2024, men først i 2027. Det har den nye tyske forbundstransportminister Andreas Scheuer skrevet til sin danske kollega, Ole Birk Olsen, melder Lolland-Falsters Folketidende

I en orientering til Folketingets transportudvalg vurderer Ole Birk Olesen, at forsinkelsen på omkring to år ikke får betydning for den internationale togtrafik mellem Østdanmark og Tyskland, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

-Det skyldes, at den frem til åbningen af den faste forbindelse over Femern Bælt under alle omstændigheder vil skulle afvikles via Storebælt og Padborg, hedder det i orienteringen.

Den tyske minister orienterer samtidig om, at også Femernsundbroen mellem øen Fehmarn og fastlandet nu indgår i planerne om en jernbaneudbygninjg: Den gamle bro har kun et enkelt jernbanespor: Det vil midlertidigt blive elektrificeret for også at være klar i 2027 -men blot for i 2028 at blive erstattet af en ny Femernsund-forbindelse med to jernbanespor.

I brevet forsikrer Andreas Scheuer i øvrigt om, at også den nye tyske regering står ved den statstraktat om Femern Bælt-forbindelsen, som Tyskland og Danmark indgik i 2008, skriver avisen.