×

Metro mellem København og Malmø blev konkret : 30 milliarder for en halvering af rejsetiden

29.05.2018

Fehmarnbelt Days: Metro mellem København og Malmø blev konkret : 30 milliarder for en halvering af rejsetiden, skriver Berlingske Tidende.

Overborgmester Frank Jensen var i Sverige for at præsentere en analyse, der konkretiserer en eventuel metroforbindelse til 30 milliarder kroner mellem København og Malmø, skriver Berlingske Tidende.

Næste stop: Malmø Central Station«. Sådan kan det komme til at lyde over højtalerne i metroen, hvis overborgmester Frank Jensen (S) får sit ønske opfyldt. Med afgang fra København H vil det blive muligt at komme til Malmø på 23 minutter via Prags Boulevard på Amager, hvor en ny metrolinje fra hovedbanegården skal etableres.

Det er nogle af elementerne i den analyse, som Frank Jensen og Malmøs borgmester, Katrin Stjernfeldt Jammeh, offentliggjorde på et pressemøde i Sverige, skriver avisen.

Øresundsmetroen kan ifølge den nye rapport, som København og Malmø har lavet i samarbejde med Rambøll, øge antallet af indbyggere, der kan nå hinanden på tværs af Øresund inden for en time, fra 1,3 mio. til 2,3 mio.

»Den vil understøtte vækst og udvikling, tiltrækning af arbejdspladser, tiltrækning af investeringer og talenter. Det er det perspektiv, som den her Øresundsmetro skal ses i,« sagde overborgmester Frank Jensen (S) ifølge Ritzau under pressemødet.

Og han er forhåbningsfuld med hensyn til fremtidsudsigterne.

»Øresundsmetroen, der skal forbinde Malmø og København, er gået fra at være en vision, som jeg drømte om for seks til syv år siden, til at kunne blive en realitet,« sagde Frank Jensen.

Hvorvidt Øresundsmetroen bliver en realitet, vides dog ikke endnu. I et skriftligt svar til Børsen skriver transportminister Ole Birk Olesen (LA): »Jeg kan sagtens forestille mig yderligere metroudvidelser, når linjen til Sydhavnen står færdig, men det er ikke en linje til Malmø, som først falder mig ind, når jeg tænker på, hvordan vi bedst løser Københavns trængselsproblemer.

« I forrige uge præsenterede regeringen en ny hovedstadskommision, der skal udarbejde et udspil, som bl. a. skal sætte fokus på vækst og viden i hovedstaden, ligesom mobiliteten skal effektiviseres.

Rapporten estimerer, at metrolinjen vil komme til at koste omkring 30 mia. kr. inklusive 50 pct. korrektionstillæg, skriver Berlingske.

Ifølge analyserne vil en markant hurtigere rejsetid over Øresund medføre, at »Greater Copenhagen« får et større og mere sammenhængende arbejdsmarked. Metroen er tænkt som en mulighed for dem, der arbejder på tværs af sundet, men den vil også afhjælpe den trængsel, man forventer vil komme med godstog på Øresundsbroen, når Femern-forbindelsen står færdig i 2028.

Ud over rapporten offentliggjorde de to borgmestre også et nyt partnerskab, der får navnet »Øresundsmetro Executive«. Partnerskabet skal være et forum for dialog mellem repræsentanter fra erhvervslivet, forskningsverdenen og projektets partnere for at kvalificere metrolinjen.

Planen er, at projektet primært skal være brugerfinansieret, mens eventuelle EU-bidrag og anvendelse af provenu fra Øresundsbroen kan lægges til, når den er tilbagebetalt.

København og Malmøs projektperiode løber frem til 2020, hvor der fortsat vil blive arbejdet med analyser, kommunikation og inddragelse af interessenter om projektet.

spiv@berlingske.dk


Fakta: Her er forslaget til Øresundsmetroen

En ny Øresundsmetro kræver, at der bliver etableret en ny linje fra Københavns Hovedbanegård til Prags Boulevard på Amager. Herfra kan linjen gå videre mod Malmø Central Station. Berlingske Grafik: Hans Færch / Kilde: Københavns Kommune Øresundsmetroen vil have afgang hver 1,5 minut og have en rejsetid på cirka 23 minutter fra Malmø Central Station til Københavns Hovedbanegård. I dag er rejsetiden med tog 40 minutter. Det vil koste knap 30 milliarder kroner at anlægge Øresundsmetroen - inklusive 50 procent i korrektionstillæg. Finansieringen skal bestå af brugerindtægter, eventuelle EU-bidrag og provenu fra Øresundsbroen, når den er betalt af.