×

Forlovelse hen over Femern Bælt

13.06.2018

Copenhagen og Skåne har indgået samarbejde med Hamburg, skriver Lolland-Falsters Folketidende, Erhverv.

Greater Copenhagen & Skåne Committée har under Femern Bælt-dagene i Malmø i maj underskrevet en samarbejdsaftale med Metropol-regionen Hamburg, skriver Lolland-Falsters Folketidende i en opfølgning på Fehmarnbelt Days.

-Byggeriet af den kommende faste forbindelse over Femern Bælt er nu så tæt på, at tiden er inde til at styrke det regionale samarbejde mellem Metropolregion Hamburg i Nordtyskland og Greater Copenhagen, som dækker Skåne og Østdanmark, hedder det fra Greater Copenhagen, som også både Guldborgsund og Lolland kommuner er en del af: .


Øget velstand

-Erfaringen viser, at faste forbindelser over landegrænser kan fremme vækst og velstand gennem øget økonomisk integration, som det er sket i Greater Copenhagen med åbningen af Øresundsbroen i 2000.

-En lignende udvikling kan forventes mellem Nordtyskland og Greater Copenhagen, når den planlagte tunnel under Femern Bælt står færdig, hedder det i forbindelse med indgåelsen af aftalen.

Greater Copenhagen & Skåne Committée er et politisk samarbejde mellem Region Sjælland, Region Skåne, Region Hovedstaden og samtlige 79 kommuner i Greater Copenhagen.


International styrke

I øjeblikket er det regionsrådsformand Heino Knudsen, Region Sjælland, der er formand for kommittéen.

-For os i Region Sjælland handler det om at få styrket hele korridoren fra Rødbyhavn til Køge, siger Heino Knudsen.

Han henviser til, at de to metropolregioner samlet har ni millioner indbyggere.

-Det giver os en enorm styrke i international sammenhæng, mener han.

Blandt de opgaver, Heino Knudsen ser for det nye samarbejde, er fælles indsats om eksempelvis en ny fast forbindelse mellem Danmark og Sverige og bedre jernbaneforbindelser ud af Hamburg. I forvejen er Region Sjælland med i STRING-samarbejdet, der også rækker hen over både Femern Bælt og Øresund.

-Men der er en fin sammenhæng mellem samarbejdet mellem metropolregionerne, og STRING, som jo også rækker helt op til Oslo, siger Heino Knudsen.

I Lolland kommune På Lolland hilser borgmester Holger Schou Rasmussen det nye metropol-samarbejde velkomment, skriver avisen.

-Når København og Hamburg arbejder sammen om erhvervsudvikling og infrastruktur, er det til fordel for os i Lolland Kommune, der ligger midt imellem, siger Holger Schou Rasmussen.

Med aftalen forpligter de to metropolregioner hinanden på sammen at ville styrke den fælles konkurrenceevne i en global sammenhæng.

Samtidig vil man også arbejde sammen om at styrke forholdet mellem land og by indenfor metropolregionerne. Aftalen rummer også ønsket om et tæt samarbejde omkring planlægningen af infrastruktur og fjernelsen af resterende barrierer i forhold til et fælles arbejdsmarked, skriver Lolland-Falsters Folketidende.