×

Første el-tog på Sjællands skinner i 2021 - hvis jernbanerne er klar

22.06.2018

EL-TOG: Staten og DSB har lige nu gang i tre milliard-indkøb af nye el-tog. Men der går flere år, før de sjællandske pendlere slipper af med gamle dieseltog. Få overblikket her, skriver Sjællandske/Slagelse.

Efter togpendlerne i årevis har måttet finde sig i talrige forsinkelser og aflysninger på grund af gamle og nedslidte diesel-lokomotiver, har politikerne på Christiansborg taget spenderbukserne på og søsat indkøb af en hel flåde af nye el-tog. Det skriver Sjællandske Tidende / Slagelse.

Senest aftalte regeringen sammen med S, DF, SF, De Radikale og Alternativet at nikke ja til, at DSB kan udbyde indkøb af 100 nye el-togsæt. Oven i det har partierne -sammen med Enhedslisten - givet håndslag på, at DSB inden sommerferien skal gå i gang med at indkøbe 40-56 nye togvogne samt 16 nye el-lokomotiver hos Siemens. Det sker i forlængelse af den kontrakt, DSB allerede har indgået med det tyske firma om at levere 26 el-lokomotiver. Det blev afgjort i marts måned efter et udbud, der blev sat i gang helt tilbage i 2016.

Det kan være svært at bevare overblikket over de mange indkøb. Avisen forsøger her med hjælp fra DSB's Direktør for Strategi og Togmateriel, Jürgen Müller, at give et overblik over de nye indkøb, og hvad de kommer til at betyde for de sjællandske togrejsende.


De første i 2021

De sjællandske togpendlere kan efter planen se frem til, at de aldrende ME-lokomotiver, der senest har været ude i flere måneder på grund af nedbrud, om få år bliver erstattet af 26 nye el-lokomotiver: - De nye el-lokomotiver skal trække de dobbeltdækkervogne, som kører i den sjællandske regionaltogstrafik i dag. De er på plads i 2021 og vil blive sat ind i takt med, at strækningerne bliver elektrificeret, siger Jürgen Müller.


Både el og diesel

I dag er strækningerne København-Roskilde og København-Ringsted elektrificeret. Den resterende del af Sydbanen mod Næstved og Vordingborg er efter Banedanmarks nuværende tidsplan færdig med at blive elektrificeret i 2021. Til gengæld er Nordvestbanen vest for Roskilde først elektrificeret til Holbæk i 2022 og til Kalundborg i 2026 eller 2027.

Det betyder i sagens natur, at der både kommer til at køre diesel-lokomotiver og el-lokomotiver på Nordvestbanen mellem Roskilde og København i nogle år efter 2021, fordi togene, der skal videre fra Roskilde til Holbæk eller Kalundborg, ikke kan få strøm på hele turen.

Det samme gælder naturligvis, når togene kører den modsatte vej, skriver avisen.


Afløser IC4

Når det gælder indkøbet af 40 til 56 nye vogne og 16 nye el-lokomotiver ventes de klar på skinner i 2022 eller 2023. Det præcise tidspunkt afhænger af, hvordan det går med udrulningen af elektrificeringen, forklarer Jürgen Müller.

Men reelt dækker de mange nye vogne og tog over otte togsæt -eller » formationer « , som det hedder i fagjargonen.

-En formation består af to lokomotiver og fem til syv vogne. Og de skal erstatte IC4-togene. De fleste vil køre i den dansk-tyske trafik over Femern bælt eller mellem Aarhus og Tyskland. To af formationerne vil gå ind i den regionale togtrafik på Sjælland, siger Jürgen Müller.


De 100 nye el-tog

Indkøbet af 100 nye eltog, som otte partier for nylig vedtog at nikke ja til at sende i udbud, ventes ifølge både politikere og DSB at komme på sporet til gavn for togpendlere og øvrige togpassagerer fra 2024.

På Sjælland vil de dog først slå fuldt igennem, når Femern-forbindelsen er klar i 2028. For så skal de to » sjællandske « formationer til at køre internationalt: -Til den tid kommer alle 100 nye togsæt til at køre indenrigs i Danmark, også i den sjællandske regionaltogstrafik, siger Jürgen Müller.


El-lokomotiverne

I 2016 sendte DSB indkøb af 26 nye el-lokomotiver i udbud efter » ja « fra et bredt politisk flertal på Christiansborg. Siemens vandt udbuddet i marts 2018. Togene skal køre fra 2021.

I februar 2018 nikkede et folketingsflertal ja til at igangsætte indkøb af el-tog, der skal afløse IC3, IR4 og IC4 frem mod 2030. Inden sommerferien skal der udsendes udbudsmateriale om indkøb af 40-56 vogne.

Dertil kommer indkøb af yderligere 16 el-lokomotiver hos Siemens. De skal være klar fra 2022 og frem.

Desuden skal der indkøbes 100 nye eltogsæt, der skal være klar til brug fra 2024 og frem, skriver Sjællandske.