×

Grænsekontrollen spænder ben

25.06.2018

Visionen om Skåne, Sjælland og Lolland-Falster som én region hæmmes af kontrol, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Jo  lettere og hurtigere, folk kan komme på kryds og tværs, des bedre fungerer arbejdsmarkedet. I " Greater Copenhagen" samarbejder 79 kommuner og regionerne Sjælland, Hovedstaden og Skåne om at udvikle hele området, men grænsekontrollen giver problemer,m skriver Lolland-Falsters Folketidende.

I en debat på Folkemødet fortalte chefanalytiker og lollik Britt Andresen fra Øresundsinstituttet, at pendlingen mellem Danmark og Sverige faldt, da grænsekontrollen blev indført. Og lokalt oplever politikere også de midlertidige foranstaltninger som et problem.

-Vil man binde den her region sammen -også med Nordtyskland -er man nødt til at finde en løsning på grænsekontrollen. Jeg tror, man finder noget mere rationelt, sagde Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S).

Heino Knudsen (S), der er formand for Greater Copenhagen, er enig: -Hvordan bliver vi den centrale aktør i Nordeuropa? Det gør vi med Femern-forbindelsen. Men skal vi have hele Greater Copenhagen med, må vi se på den prop, grænsekontrol udgør.