×

Femern-region kan satse grønt

27.06.2018

STRING: Når Femern-forbindelsen åbner, bør Skandinavien og Tyskland sammen bliver regionen, hvor man fremstiller grønne løsninger, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Når Femern-forbindelsen åbner, bør Skandinavien og Tyskland sammen bliver regionen, hvor man fremstiller grønne løsninger, ønsker String.

Åbningen af Femern-forbindelsen vil binde Skandinavien og Tyskland tættere sammen, og det skal udnyttes, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

-Infrastruktur er ikke et mål, men et middel -et instrument til noget andet. Så hvad skal vi have ud af det? spurgte Thomas Becker i en debat på Folkemødet.


Sammenhængende region

Efter at have været afdelingschef i Klimaministeriet er han 1. juni tiltrådt som ny administrerende direktør for String-samarbejdet mellem Nordtyskland, Østdanmark, Vestsverige og Sydøstnorge. Og han gav selv et bud på, hvad den tættere forbindelse skal bruges til.

-Jeg ser det som en mulighed for, at det bliver den cross broder region i Europa, som kan producere grønne løsninger, der efterspørges i hele verden, sagde han og tilføjede, at der er gode muligheder for at samarbejde på tværs af landegrænserne.

-Det er en meget sammenhængende region, og der er utroligt få kulturforskelle.

Det bør kunne gøres til et vækstområde, sagde han og tilføjede, at konkurrencen dog også er skarp.