×

Vejen banes til flere universiteter

27.06.2018

Femern-tunnellen og en opgradering af Rute 9 betyder, at universiteterne i Odense og Lübeck bliver mere interessante for lokale unge, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Unge med lyst til at studere på universitetet behøver i fremtiden ikke at rejse så langt. Bedre infrastruktur åbner nemlig nye muligheder, skrivr Lolland-Falsters Folketidende.

Hvis/ når det fremskudte færgeleje i Tårs bliver en realitet, rykker Syddansk Universitet i Odense med ét hug 25 minutter tættere på Lolland. Og når Femern-tunnellen åbner, er der pludselig ikke så langt til Universität zu Lübeck.

-Lollands nærmeste universitet kommer til at ligge i Lübeck, bemærkede regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i en debat på Folkemødet, og også det lokale folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen (S) har blik for de nye muligheder.

-Vi har været vant til, når vi kigger på uddannelser, at vi har nogle erhvervsuddannelser og lærer og pædagog, og det er ligesom der, det stopper, hvis ikke man skal op på Sjælland eller til København. Nu kan man også kigge den anden vej, sagde han og gjorde det klart, at det er tiltrængt med de nye muligheder: -Lolland-Falster har aldrig haft glæde af, at vi har et universitet i Roskilde - det servicerer kun København.

Med Odense og Lübeck inden for rækkevidde bliver der ikke kun adgang til flere forskellige uddannelser.

Politikerne håber, at det også vil give bedre muligheder for, at de unge bliver boende og pendler til studiebyerne eller finder det mere oplagt at flytte hjem igen, når studierne er overstået, skriver avisen.