×

Dansk-tysk kulturudveksling får flere penge

06.07.2018

EU's Interreg-udvalg har bevilget 10,5 millioner kroner til et tre-årigt udviklingsprojekt » KultKIT: dansk-tyske møder « . Formålet med projektet er at etablere et fællesskab på tværs af den dansk-tyske grænse i Femern Bælt-regionen, skriver Sjællandske Næstved.

Det skal blandt andet ske gennem fælles aktiviteter og fysiske møder mellem børn, unge og voksne fra Danmark og Tyskland.

Projektet realiseres i et samarbejde mellem fire danske og fire tyske projektpartnere, hvoraf Næstved Kommune er hovedansvarlig for projektet. Projektet er en forlængelse af et dansktysk kulturprojekt søsat i 2010. Siden har man arbejdet med udvikling på området, skriver Sjællandske.


Gamle kendinge

Nogle af projektpartnernes samarbejde rækker således flere år tilbage, og alle otte partnere har desuden medvirket i det tre-årige dansk-tyske projekt kult-KIT, der afsluttes i denne sommer. Med den nye bevilling kan projektpartnerne bruge deres erfaringer til at fokusere på de metoder, der har givet de ønskede resultater.

-Sydsjælland og Lolland-Falster er en del af en grænseregion, som vi deler med vores naboer mod syd -de fleste af os tænker bare ikke så meget over det. Med den kommende Femern-forbindelse er det afgørende, at især børn og unge kender til mulighederne på den anden side af bæltet, siger centerchef Kim Dawartz fra Center for Kultur og Borgerservice i Næstved Kommune.


Mental bro

Han nævner som eksempel, at der er ledige praktikpladser i den tyske del af grænseregionen, som danske unge ville kunne få glæde af.

-Men det er nødvendigt, at vi bygger mental bro og forbereder regionens borgere på at udnytte mulighederne.

Projektet starter 1. august og har et samlet budget på knap 15 millioner kroner.

På dansk side er det medfi-nansieret af partnerne Vordingborg Kommune, Næstved Kommune, Guldborgssund Kommune og Lolland Kommune. På tysk side er det de fire tyske partnere Kreis Ostholstein, Stadt Fehmarn, Hansestadt Lübeck og institutionen Kastanienhof Oldenburg, der yder medfinansiering, skriver avisen.