×

Femern-forbindelsen: Nu skal der laves udløb fra den nye pumpestation

16.08.2018

Den nye Strandholm Pumpestation blev bygget under de første fremrykkede aktiviteter forud for den faste forbindelse, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Femern A/ S har nu sendt opgaven med at lave udløb fra den nye Strandholm Pumpestation i udbud. Der er tale om en 120 meter lang udløbsledning, der skal gå fra pumpestationen og føres gennem diget, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Det er flere år siden, den nye pumpestation blev bygget.

Den nuværende pumpe ligger i vejen for den tunnelelementfabrik, der skal producere tunnelelementerne, og den nye pumpe blev bygget i forbindelse med de fremrykkede Femern Bælt-aktiviteter.

Med politikernes frigivelse af godt 400 millioner til forberedelserne af det kommende tunnelbyggeri bliver en af opgaverne at gøre den nye pumpe funktionsdygtig.

Det er planen, at den skal være klar til drift med udgangen af næste år.

Foruden udløbet, som netop er sendt i udbud, skal der også graves en ny kanal, så vandet fra oplandet kan komme hen til pumpen.

En del af den udbudte opgave er at grave udløbet gennem diget, skriver avisen.

Med de 120 meter når udløbet ikke ud til Femern Bælt, når tunnelprojektet medfører etablering af et nyt landområde ud for den sydlollandske kyst.

-Vandet skal ikke løbe ud på den anden side af det nye landområde, hedder det fra Femern A/ S. Den skal ende i en naturlagune, der bliver en del af landopfyldningen.