×

Femern Bælt-dage flytter tættere på

07.11.2018

Når de stort anlagte Femern Bælt-dage efter planen vender tilbage i 2020, rykker arrangementet tættere på både det sted, hvor den kommende tunnel skal bygges, og samtidig også tættere på almindelige mennesker. En af organisationerne bag Femern Bælt-dagene, det regionale samarbejde STRING, har vedtaget, at arrangementet skal holdes i Ostholstein, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Det er den politiske ledelse af det regionale samarbejde fra Oslo i nord til Hamburg i syd, Politisk Forum, der har vedtaget placeringen -dog uden endnu at pege på, hvilke by eller byer, der skal huse arrangementet, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Femern Bælt-dagene blev indledt i Lübeck i 2012: Her havde politik og erhvervsliv på mange niveauer lejlighed til i stor målestok at mødes over flere dage for at diskutere udfordringerne og ikke mindst mulighederne med den faste forbindelse.

To år senere var det København, der var vært for et tilsvarende arrangement over flere dage, og i 2016 var Hamburg vært for Femern Bælt-dagene.

I maj i år var det så i Malmø, hvor der ligesom ved de tidligere arrangementer også var ministerdeltagelse.

Samtidig med at planlægningen af arrangementet i Ostholstein i 2020 så småt er ved at gå i gang, er der også lagt op til at give begivenheden et mere folkeligt præg.

-På baggrund af STRINGs og Schleswig-Holsteins stærke anbefaling satses på et lidt ændret koncept, der skal ramme bredere, hedder det fra STRINGs pressemedarbejder Sven Fencher.

Der diskuteres således både en konference i kombination med en borgernær folkefest med kultur og politisk debat.

-Med lidt inspiration fra de politiske festivaler i Norden, hedder det fra Sven Fencher.

Det praktiske arbejde med det storstilede arrangement er først ved at starte nu, skriver avisen.

Parterne bag Femern Bælt-dagene skal diskutere de nærmere planer, og der skal som ved de tidligere Femern Bælt-dage ligeledes etableres et sekretariat.

Traditionelt plejer også repræsentanter fra erhvervsliv og Femern Bælt-netværk fra Lolland-Falster at deltage i Femern Bælt-dagene -som et sted hvor der er mulighed for at knytte kontakt med de andre virksomheder fra ind-og udland, der arbejder på at blive en del af selve byggeprocessen.