×

Femernbælt mellem bekymring og håb

28.11.2018

En tunnel under Østersøen skal forbinde de to ferieområder Lolland og Femern. Om man er dansker eller tysker: Når de læser om det store projekt, sammenligner de det med andre store projekter i Europa for at vurdere fordele og ulemper ved den faste forbindelse, skriver det dansk-tyske redaktionssamrbejde BeltMedia Lab i Sjællandske Tidende.

I færgehavnen i Puttgarden på Femern er køen overskuelig. Efter højsommerens endeløse køer er situationen nu mere fredelig. Selv uden reservation kommer man nu straks med færgen.

Dækket bliver hurtigt fyldt op, mågerne flyver tæt på passagererne og spejder efter godbidder. Østersøens friske luft, en smule skibsdiesel, pommes frites og hotdog. Senest her begynder ferien for de tyske rejsende, skriver Sjællandske.


Lettere overfart

Bag færgeterminalen i Rødbyhavn ligger landet vidt udbredt. Få biler, få mennesker, mange skilte med påskriften " Til salg". Også et par kilometer langs kysten i " Western Camp" går det stille for sig, her er kun få ferierende. Som det er tilfældet hvert år er Sandra Olsen, 20, sammen med sin partner og hund rejst hertil fra Hørsholm.

Hun keder sig ikke.

Hun kender flere personer her, og hendes forældre bor på Lolland. Hun hjælper til på " Western Camp". Sandra Olsen kender tunnelprojektet og afslører kendskab til skismaet mellem infrastruktur og miljøbeskyttelse.

-Det er en skam, at byggearbejdet ødelægger så meget, siger hun og tilføjer straks, " På den anden side kan jeg godt se fornuften i det. Med en tunnel bliver turen til Tyskland meget lettere, måske vil flere foretage længere ferierejser.

Selv vil hun ikke bruge tunnelen, siger hun.

- Der er virkelig forskellige holdninger.

På den anden side af pladsen er der små hytter, de fleste er tomme. Ud fra den ene kommer Mette, 62, og Tonny Jensen, 68, med deres børnebørn Nicola, 11, David, 10 og Augusta, fire. De er fra København. Tunnelen er et stort emne, den er " meget dyr", understreger bedstefaren.

Men det er en god ide " det bliver nemt bare at køre over". Hans kone, Mette, er en smule mere skeptisk.

-Måske er det godt. Storebælt-byggeriet havde også i starten mange tvivlere, nu er det et succes-projekt.

Men trods tunnelen vil de ikke oftere køre til Tyskland, siger ægteparret.

Så er det ferie

Lidt derfra står autocamperen, der tilhører Marianne Münchmeyer, 51, og Ralph Hansen, 57, og deres børn Pauline, 17, Konstantin, 16, og Lilly, otte. Familien hygger sig i solen med deres morgenmad. Ralph Hansen har allerede hørt om tunnelprojektet.

-Jeg troede det skulle være en bro, siger han.

-En tunnel? OK, den vil vi bruge, når vi er i tidsnød.

Har vi mere tid, vil vi foretrække færgen, siger Marianne Münchmeyer.

Familien fra Nordrhein-Westfalen er ankommet dagen før med færgen.

-Man stiger af færgen, og så er det ferie, siger Münchmeyer begejstret.

Ganske vist vil en færgeoverfart, med hensyn til infrastruktur og logistik, være mere besværlig.

-For fire år siden tog vi hellere færgen til England i stedet for at tage Eurotunnelen, siger Ralph Hansen.

Tunnelen vil dog være en gevinst for regionen, siger den 57-årige og henviser til de store danske succesprojekter.

-Siden Øresundsbroen blev bygget, er regionen vokset sammen.

Nogle minutter fra " Western Camp" når man direkte på sandstranden ved Kramnitsee. Øde og tilsyneladende uberørt breder sig et paradis for mennesker, der søger fred og ro. Andrea, 41, og Rolf Zumpf, 49, og sønnen Lars, 12, fra Esslingen ved Stuttgart nyder en stranddag med en padletur.

De ferierende har først hørt om tunnelen, da de forud for ferien søgte informationer om regionen, fortæller ægteparret.

-Der findes en god færgeforbindelse.

Desuden er det spændende at sejle med færgen, siger den 41-årige og stiller sig selv spørgsmålet om gavnligheden af en tunnel, ligesom hun heller ikke kunne se fordelene ved " Stuttgart 21".

Desuden er der forsinkelser i anlægsprojektet på hendes hjemegn og en indgriben i naturen, som heller ikke kan udelukkes i Femern-projektet.

Byg den tunnel

På vejen tilbage til færgehavnen tages en smuttur til Rødbyhavn. De bedste år ligger bag byen, den virker glemt, forladt. I udstillingsvinduet hos ejendomsmægler Poul Erik Bech hænger salgsbeskrivelser af talrige huse. Adspurgt om de mange tomme boliger i regionen og den tyndt befolkede kyststrækning, nævner mægler Jesper Andersen først og fremmest boligkrisen, som Danmark først nu er ved at overvinde.

Han vurderer, at et hus, der i Rødby koster en million kroner, er tre gange dyrere i København. " Byg den tunnel," siger han med eftertryg til de tyske kvindelige journalister. Mange danskere håber gennem den faste forbindelse og landanlæggene på forbedrede levevilkår på Lolland.

-Det vil kun tage en time herfra til København, siger mægleren.

- Naturligvis til tunnelen hjælpe - for lokale virksomheder bliver det meget enklere. Væksten bliver større, ingen tvivl. Nye virksomheder vil slå sig ned her, siger Jesper, der ser optimistisk på en fremtid med tunnelen.

Det går tilbage til den anden side, til Femern. Op på færgen, op på dækket, nyde udsigten og tilbage til bilen. Fra Puttgarden og i retning vest snor små veje sig til stranden ved Altenteil.

"Til salg"-skilte ser man ikke her. Mens Lolland med tunnelen håber på medvind, er situationen på Femern en ganske anden.

-Ejendomsmarkedet er på enhver måde - huse, grunde og ejerboliger - overordentlig stabilt, siger Jan-Pieter Frick fra Frick-Immobilien.

-I modsætning til fastlandet oplever man her det fænomen, at priserne de seneste fem år er steget meget ikke kun tæt på kysten, men også inde på øen.

I modsætning til den øvrige del af Ostholstein har den faste forbindelse ikke haft negativ indflydelse på boligpriserne på Femern.

-På fastlandet beskæftiger de købsinteresserede sig med den fremtidige linjeføring og den deraf følgende usikkerhed, og det har i modsætning til på Femern mærkbar indflydelse på købsinteressen og derfor også på priserne. En positiv prisstigning vil man kun opnå på erhvervsgrunde tæt på hovedfærdselsårerne.

 


Holdet bag

BeltMedia Lab er et projekt mellem Sjællandske Medier, Folketidende på Lolland-Falster og de to tyske aviser Kieler Nachrichten og Lübecker Nachricten.

Fire unge journalister -en fra hver avis -søger gennem interviews at skildre liv og tanker blandt mennesker i Femern Bælt-området.

Det er blandt andet blevet til interviews med elever fra en uddannelsesinstitution, med en ung mand fra Falster, der tog springet og flyttede til Tyskland for at komme i praktik i en virksomhed, fun facts om tunnelen og et road trip på hver sin side af Østersøen, hvor almindelige mennesker er blevet spurgt til, hvad de mener om tunnelen.